OM OSS


 

 

PRIMO PELLEGRINO

Med ett antal restaurangframgångar bakom sig öppnade Primo Enoteca Sassi 2015. Konceptet är enkelheten som så ofta präglar den Italienska matkonsten. På Enoteca Sassi delar Primo med sig av sin passion för de italienska vinerna och delikatesser som vi så starkt förknippar med Italien. Lägg till en gemytlig och intim stämning i lokalen med högt i tak som skapar en härlig öppen atmosfär. Musiken är alltid närvarande som den viktiga ingrediensen den är.

 

ENOTECA

Den ursprungliga betydelsen av Enoteca är egentligen vinhylla eller vinkällare. Ett Enoteca i Italien är ett ställe där det serveras goda viner från närområdet. Många enoteca serverar också andra lokala specialiteter, som ostar, charkvaror och oliver.

 

SASSI

Staden Matera är en av två provinshuvudstäder i Basilicata längst ner i södra Italien. Sassi di Matera är den ursprungliga gamla stadsdelen, som klättrar på ravinens brant. Grotthusen i Sassi är med på Unescos världskulturarvslista och nu rustar man för att staden Matera är utnämnd till Europas kulturhuvudstad 2019. Stadsdelen Sassi har också varit inspelningsplats för många historiska filmer; bland andra Pasolinis Matteusevangeliet till Mel Gibsons The Passion of the Christ och nyinspelningen av Ben-Hur av Timur Bekmambetov.